2021-11-25 14:42:16• hírek • közlemény

Hétvégén érkezik az Expo Home

Szatmár megye legnagyobb bútor- és textilipari vállalkozásaival, az általuk kínált minőségi termékekkel ismerkedhetnek meg az Expo Home 2021 helyszínére kilátogatók. Ahogyan arról már korábban beszámoltunk a hétvégén, november 26-28. között zajló rendezvény egyedülálló kezdeményezés a térségben, amely azzal a célja jött létre, hogy közelebb hozza egymáshoz és a közönséghez az ágazat képviselőit és azok egyedi gyártású termékeit. Az esemény hivatalos megnyitója november 26-án, pénteken 19 órától lesz. 

A rendezvényt az Expo Industry Szatmár égisze alatt a SkyLine Events szervezi, az Aushopping bevásárlóközponttal partnerségben. Pénteken, szombaton és vasárnap 10 és 21 óra között az Aushopping bevásárlóközpont, Cinema One Laserplex mozi előtti helyszínen várják az esemény programjai iránt érdeklődőket.


Három napon keresztül öt bútoripari vállalkozás és további három textilipari cég ismerteti meg a nagyközönséggel saját egyedi termékeit. Az esemény egyik fő programja pedig szatmári designerek divatbemutatója lesz, amelyet szombaton 18 órától szerveznek.


"Ezzel a rendezvénnyel az a célunk, hogy felkaroljuk a megyében rendkívül erős két gazdasági ágazat, a bútor-és textilipar szereplőit, hiszen közös érdekünk, hogy ezek a szektorok is növekedni és fejlődni tudjanak. Abban bízunk, hogy az Expo Home hozzá tud járulni ahhoz, hogy ezek a cégek új kapcsolatokat alakíthassanak ki és ezzel egyidejűleg saját gyártású termékeikre is irányíthassák a figyelmet" - hangsúlyozta Bura-Maksay István-Péter a rendezvény főszervezője. 


Az alábbiakban az eseményen résztvevő vállalkozásokat, az esemény kiemelt partnereit mutatjuk be. 


#1 Pure Furniture - kiállító, az esemény támogatója 


A Pure Furniture 2002-ben jött létre autentikus holland bútortervezők és igazi romániai kézművesek közös vállalkozásaként. A kimagasló szakmai tudás és a minőségi alapanyagok iránti szenvedély kombinációjának köszönhetően minden darabjuk egyedi érzést és erős egyéniséget rejt magában. 


A Pure bútorok valóban tiszta, tömör fából készülnek, amelyet rugalmasan használhatnak a kézműveseik, tulajdonképpen bármilyen szükséges módon alakíthatják. Míg nagyon sokan megpróbálják tetszés szerint hajlítani az anyagot, a Pure bútorok készítői igyekeznek a fa természetes szépségét kiemelni, azt figyelembe véve alkotni. A Pure kézművesei mindig ügyelnek arra, hogy a természetszerűleg előforduló, enyhe deformitások, repedések ne befolyásolják a termék végső egységét és összhangját.


Pure Furniture, bútor egyéniséggel


#2 Carel Woodworks - kiállító, az esemény partnere


A Carel Woodworks egy erdélyi cég, amely tömörfa-bútorok készítésével foglalkozik. A vállalat alkalmazottai a tölgyfát - és nem csupán - időtálló bútordarabokká, asztalokká, könyvespolcokká vagy akár vitrines szekrényekké formálják, amelyek otthonunk különleges darabjaivá válhatnak. A Carel Woodworks nem csupán egy vállalkozás, hanem a természetkedvelők gyűjtőhelye is. A cég víziója szerint az embereknek tudniuk kell, hogy minden fának saját története van, amely a Carel Woodworknál csupán csak elkezdődik, de ezt a történetetet a vásárlóknak kell majd tovább vinniük. 


Mottójuk: Egyszerű és hiteles.


#3 Amik Wooden Toys – kiállító, az esemény partnere


A vállalkozás története 1996-ban Amik Gavril mérnök szenvedélyeként kezdődött, aki arra törekedett, hogy fából olyan tárgyakat készítsen a  legkisebbek számára, amelyek lehetővé teszik, hogy a gyermekek egy egészséges és természetes közegben nevelkedjenek, fejlődjenek. A termékek gyártása mellett egy szociális programot is indított a hátrányos helyzetű fiatalok megsegítésére és képzésére, egyrészt saját forrásokból, másrészt németországi apácák támogatásával.


Először egy egyensúlyozó fajátékot készített el, valamint egy masszív építőkocka-készletet, termékei pedig minden követelménynek eleget tettek. Így indult meg az Amik Wooden Toys üzletág fejlődése, amely ma 1600 nm-es gyártóterülettel, erős csapattal és magasan képzett munkatársakkal biztosítja a fajátékok tökéletes gyártását.


A cég hitvallása szerint minden termék mögött ott húzódik egy történet, akárcsak a való életben.


#4 Arkasteel  – kiállító, az esemény partnere


Az Arkasteel a minőség, az igényes formák és a hatékonyság szinonímájává vált. Az Arkasteel rajong a kihívásokért, folyamatosan fejlődik és változik azért, hogy kiváló minőségű, jól megtervezett, exkluzív és lenyűgöző dizájnnal értékes, időtálló termékeket kínáljon.  Az általuk készített kerti bútorokat úgy tervezték meg, hogy azok minden esetben kiemelkedő, színvonalas hangulatot biztosítsanak a külterek számára, ugyanakkor lehetővé tegyék, hogy a családok, baráti társaságok zavartalanul élvezhessék a kertben közösen eltöltött szabadidőt. 


#5 D'OR – kiállító, az esemény partnere


A D'OR két teljesen eltérő elképzelésekkel bíró divattervező együttműködésének eredményeként született meg. Sebastian Davidot az avantgárd, a szokatlan, de eredeti ötletek keveréke jellemzi, míg társa Cosmin Mureșan klasszikus, de mindig meglepő stílusáról ismert.  A D'OR üzenete, hogy vissza kell térnünk önmagunkhoz, saját otthonunk, családunk értékeihez. Éppen ezért ennek a visszatérésének az érzése minden ruhadarabjukban megjelenik, legyen az egyedi, méretre készített darab vagy olyan modell, amelyet az időszakosan megjelenő kollekciójuk részeként mutatnak be. 


A D'OR mellett Sebastian elindította a Diva's modellügynökséget is, amely a divatiparban a testelfogadást és az esélyegyenlőséget szorgalmazza. Ezzel egyidejűleg Cosmin létrehozott egy olyan szervezetet, amelynek célja a román divattervezők munkájának népszerűsítése a világban, ugyanakkor alapítványi munkája során igyekszik a hátrányos helyzetű tehetséges gyermekeket is felkarolni, támogatni. 


#6 Sarmexin - kiállító, az esemény partnere


A Sarmexin klasszikus tömörfa bútorok gyártásában nagy hagyományokkal rendelkező gyár. A bútorokat itthon és külföldön egyaránt elismerik és megbecsülik. Ez azonban megadja számukra a szükséges lendületet ahhoz, hogy minden lehetséges szakkiállításon részt vegyenek. A cég örömmel üdvözli ezt a kiállítást, és ezennel kéri a bútorkedvelőket, hogy vegyenek részt az eseményen és látogassanak el standjukhoz, ahol különleges, a legváltozatosabb stílusoknak és igényeknek megfelelő bútorokkal és kiegészítőkkel várják őket. A termékek a helyszínen megvásárolhatók vagy személyre szabhatók.


#7 L’Atelier Ioana Călin - kiállító, az esemény partnere


Ioana Călin divattervező, aki különösen esküvői ruháiról ismert. Ioana története 2009-ben kezdődött, ekkor végzett a római "Accademia dell Lusso"-ban, Olaszország egyik legrangosabb divatiskolájában. 2010-ben keltette életre a „L’Atelier Ioana Călin” márkát, 2011-ben pedig Ioana megnyitotta első esküvői ruhaszalonját Szatmárnémetiben. Ioana alkotásaiban hamar megmutatkozott mesteri tudása és hozzáértése, így gyorsan az ország legjobb tervezői közé emelte. Így 2015-ben Ioana először kapta meg a „Románia legjobb esküvői ruhatervezője” címet, ezt a címet aztán 2016-ban, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is elnyerte. Az elmúlt évek alatt a L'Atelier Ioana Călin alkotásait a legnagyobb romániai fesztiválokon és divateseményeken egyaránt megcsodálták, de külföldön is. Ioana Călin alkotásai egy másik világba kalauzolnak el bennünket, az extravagancia és az abszolút elegancia világába.


#8 Corina Por kötöttáru - kiállító, az esemény partnere


Corina Por üzletének, az SMS Románia kötödének legnagyobb nagykövete. Corina inspirációt kapott, hogy alternatív projektekbe kezdjen. Így a külső kereskedőknek leadott megrendeléseken kívül és a saját Zada Boutique márkája mellett megjelent a The Loop Lab kreatív kötöttáru koncepciója, amely mindenki számára használható bútorszövet helyett, székeken kanapékon, párnákon, szőnyegeken, puffokon. 


Az Expo Home 2021 szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a hétvégi eseményre. A résztvevőket biztosítják afelől, hogy a rendezvényt a hatályos járványügyi előírások értelmében szervezik, mindent megtesznek a biztonságos környezet feltételeinek kialakítása érdekében. Az eseményre a belépés ingyenes, a résztvevőknek viszont be kell mutatniuk oltási igazolásukat.


Az esemény fő partnere:  Aushopping bevásárlóközpont


A rendezvény támogatói: PURE FURNITURE, D`OR, CAREL WOODWORKS. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: